Bedrijven

IDEA Besparingsreis bedrijven

Bespaar direct met de IDEA Besparingsreis.

Van bouwproject naar bespaartraject.

Dit is de IDEA Besparingsreis.

Samen met uw partners in de bouw gaat u op weg naar een groenere toekomst mét lagere energiekosten van uw bouwproject. De Besparingsreis is een unieke werkwijze, waarmee we u als bedrijf in de bouw adviseren én ontzorgen bij de verduurzaming van uw project. Van advies en uitvoering van duurzame technieken, tot monitoring en bewustwording van huurders en bewoners. De Besparingsreis levert u niet alleen veel geld op. U neemt ook de verantwoordelijkheid voor een gezamenlijke, gezondere toekomst.

Stap voor stap naar een lagere energierekening.

De Besparingsreis begint bij het Energie Prestatie Advies op maat. Hierbij zorgen wij ook voor de ontwerpen, technische omschrijvingen en aanbestedingen. Vervolgens kan dit door uzelf – maar liever nog door ons – volledig worden uitgevoerd. Dit is de implementatiefase. Na deze implementatiefase zijn we nog niet klaar met u. Wij monitoren uitgebreid de vervolgperiode. Vervolgens adviseren wij u graag nog wat betreft ‘good housekeeping’. Met name handig wanneer u bijvoorbeeld met huurders/bewoners te maken heeft, die allemaal een ander verbruikspatroon hebben. Zo zorgen we ervoor dat u niet alleen tijdens onze reis bespaart, maar ook daarna!

Advies
1

Advies

We beginnen de Besparingsreis altijd met Energie Prestatie Advies. Bij renovatie beoordelen we de kwaliteit van de huidige isolatie en apparatuur in uw gebouw. Bij nieuwbouw bekijken we de projectplannen en tonen we u de voordelen die u met behulp van verduurzaming kunt behalen. In beide gevallen geven we direct een concreet beeld van hoeveel u hier allemaal op kunt besparen.

Plan van aanpak
2

Plan van aanpak

Wanneer u ervoor kiest om het Energie Prestatie Advies door IDEA te laten uitvoeren, maken we eerst een concreet plan van aanpak, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Hierin ontwikkelen wij ook het voorlopige, en het definitieve ontwerp, technische omschrijvingen en de aanbestedingen. Zo hoeft uzelf zo min mogelijk te doen voor de verduurzaming van uw project!

Begroting
3

Begroting

Bij goedkeuring van het plan van aanpak stellen we de begroting op van uw Besparingsreis op maat. Hierbij worden eventuele mogelijkheden tot subsidies direct meegenomen. IDEA zoekt volledig uit of uw bouwproject voor deze subsidies in aanmerking komt. Vervolgens zorgen wij er óók voor dat deze subsidies worden aangevraagd, en verkregen!

Bouwkundige verbeteringen
4

Bouwkundige verbeteringen

Dit is de daadwerkelijke start van de implementatie van het Energie Prestatie Advies! IDEA regelt alle aanbestedingen en is dus ook de centrale contactpersoon voor de verschillende partijen die de verduurzaming van uw project gaan realiseren. De eerste stap is bouwkundige verbeteringen doorvoeren. Dit zijn manieren op de energievraag direct te beperken van het gebouw (of het bouwplan) zoals deze nú is. Denk bijvoorbeeld aan duurzame vloer- en spouwmuurisolatie.

Installatietechnische verbeteringen
5

Installatietechnische verbeteringen

In deze stap bekijken we de leeftijd, efficiëntie en kwaliteit van de huidige energie-installaties in uw gebouw, zoals de verwarmingssystemen. Wanneer u installatietechnische verbeteringen wilt laten doorvoeren, vervangen we verouderde installaties door efficiënte, duurzamere versies. Denk bijvoorbeeld aan hr-ketels en moderne ventilatiesystemen.

Inzet duurzame producten
6

Inzet duurzame producten

Wanneer we eventuele bouwkundige en installatietechnische verbeteringen hebben doorgevoerd, kunt u nóg meer besparen door de inzet van duurzame producten. Deze producten maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals biomassa, zonlicht en aardwarmte. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn deze onuitputtelijk én niet belastend voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompsystemen.

Monitoring/bewustwording
7

Monitoring/bewustwording

De implementatiefase van de Besparingsreis is afgerond en het is tijd voor de evaluatie. We hebben het verbruik van de huurders/bewoners en de kosten hiervan volledig gemonitord. Zo kunnen we precies zien wat de effecten zijn van de implementatie. We rapporteren deze resultaten en bekijken of de doelstellingen zijn behaald.

Good housekeeping
8

Good housekeeping

Dit is onze uitgebreide nazorg. Monitoring en bewustwording van de effecten is één ding. Dit vast te houden, is iets anders. Huurders/bewoners van uw gebouw gaan allemaal anders om met de nieuwe duurzame producten, waardoor de resultaten van de Besparingsreis kunnen verschillen. Om ervoor te zorgen dat u de optimale resultaten kunt genieten, die wij in het Energie Prestatie Advies hebben opgenomen, adviseren we u graag bij het begeleiden en informeren van uw medebewoners.

Geïnteresseerd in een Energie Prestatie Advies van IDEA? Of wilt u direct de gehele IDEA Besparingsreis doorlopen met uw project? Neem contact op met één van onze adviseurs. We vertellen u graag meer over de voordelen van investeren in energie besparen met IDEA!

Direct advies aanvragen!