Particulieren

IDEA Besparingsreis particulieren

Ga mee op IDEA Besparingsreis.

Voor lage kosten en hoog comfort.

Dit is de IDEA Besparingsreis.

De unieke werkwijze van IDEA is letterlijk een reis. Want u gaat – samen met uw gezin of medebewoners – op reis naar een groenere toekomst mét een lagere energierekening. Van advies en uitvoering van duurzame technieken, tot monitoring en bewustwording. IDEA regelt het allemaal voor u. Zo kunt u direct beginnen met besparen.

Stap voor stap naar een lage energierekening.

De IDEA Besparingsreis begint bij het Energie Prestatie Advies van IDEA. Vervolgens kan dit advies door uzelf – maar liever nog door ons – volledig worden uitgevoerd. Dit is de implementatiefase van de Besparingsreis. Na deze implementatiefase zijn we nog niet klaar met u. Wij monitoren uitgebreid de vervolgperiode, om goede resultaten te waarborgen. Vervolgens adviseren wij onze ‘reizigers’ graag nog wat betreft ‘good housekeeping’. Zo zorgen we ervoor dat u niet alleen tijdens onze reis bespaart, maar ook daarna!

Advies
1

Advies

We beginnen de Besparingsreis altijd met Energie Prestatie Advies op maat van IDEA. Hierin beoordelen we de kwaliteit van de huidige isolatie en apparatuur in uw woning, en geven direct besparingsadviezen met concreet hoeveel u hier allemaal op kunt besparen

Plan van aanpak
2

Plan van aanpak

Wanneer u ervoor kiest om het Energie Prestatie Advies door IDEA te laten uitvoeren, maken we eerst een concreet plan van aanpak, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Denk aan een tijdsplanning, een overzicht van de verschillende producten en diensten, en de partijen die IDEA hiervoor inschakelt. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken voor de verduurzaming van uw woning!

Begroting
3

Begroting

Bij goedkeuring van het plan van aanpak stellen we de begroting op van uw Besparingsreis op maat. Hierbij worden eventuele mogelijkheden tot subsidies, stimuleringsregelingen en energie-bespaarleningen direct verrekend. IDEA zoekt helemaal voor u uit, of u voor deze voordelen in aanmerking komt.

Bouwkundige verbeteringen
4

Bouwkundige verbeteringen

Dit is de daadwerkelijke start van de implementatie van het Energie Prestatie Advies! De eerste stap is bouwkundige verbeteringen doorvoeren. Dit zijn manieren op de energievraag direct te beperken van de woning zoals deze nú is. Denk aan duurzame vloer- en spouwmuurisolatie.

Installatietechnische verbeteringen
5

Installatietechnische verbeteringen

In deze stap bekijken we de leeftijd, efficiëntie en kwaliteit van de huidige energie-installaties in uw woning, zoals het verwarmingssysteem. Misschien zijn deze wel verouderd. Wanneer u installatietechnische verbeteringen wilt laten doorvoeren, vervangen we oude installaties door efficiënte, duurzamere versies. Denk bijvoorbeeld aan hr-ketels en moderne ventilatiesystemen.

Inzet duurzame producten
6

Inzet duurzame producten

U kunt nóg meer besparen door de inzet van duurzame producten. Deze producten maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals biomassa, zonlicht en aardwarmte. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn deze onuitputtelijk én niet belastend voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompsystemen.

Monitoring/bewustwording
7

Monitoring / bewustwording

De implementatiefase van de Besparingsreis is afgerond en het is tijd voor de evaluatie. Gedurende de vorige stappen hebben we uw verbruik en de kosten hiervan volledig gemonitord. Zo kunnen we precies zien wat de effecten zijn van de implementatie. We rapporteren deze resultaten en bekijken of de doelstellingen zijn behaald.

Good housekeeping
8

Good housekeeping

Dit is onze uitgebreide nazorg. Monitoring en bewustwording van de effecten is één ding. Dit vast te houden, is iets anders. Uw gezin of huisgenoten gaan misschien allemaal anders om met de nieuwe duurzame producten, waardoor de resultaten van de Besparingsreis kunnen verschillen. Om ervoor te zorgen dat u de optimale resultaten kunt genieten, die wij in het Energie Prestatie Advies hebben opgenomen, adviseren we u graag bij het begeleiden en informeren van uw medebewoners.

Geïnteresseerd in een Energie Prestatie Advies van IDEA? Of wilt u direct instappen in onze unieke Energiebesparingsreis? Neem contact met een van onze adviseurs!

Contact